Bradley Smoker Cyfrowy 4 Półkowy (Btds76Ce)

3 700,00

Description

Bradley Smoker Cyfrowy 4 Półkowy (Btds76Ce)

Wędzarnie Bradley Smoker to urządzenia przeznaczone do użytku domowego i małej gastronomii. Wędzenie żywności jest jednym z najstarszych znanych człowiekowi sposobów konserwacji żywności. Wędzone produkty w ten sposób zachowują bardzo długo przydatność do spożycia i walory smakowe. W dzisiejszych czasach gdzie żywność jest przesycona konserwantami zauważamy wzrostową tendencję i powrót do tego typu obróbki żywności. Zdecydowanie wędzonki z naszej przydomowej wędzarni będą o wiele zdrowsze, aromatyczne i smaczne a sam proces wędzenia sprawi nam dużo radości i frajdy. Miłośnicy wędzenia, ktÓrzy chcą mieć jeszcze lepszą kontrolę nad procesem wędzenia pokochają najnowsze modele z oferty Bradleya . Dwa nowe modele Bradley Smoker z cyfrowym programatorem do kontroli temperatury w komorze wędzarniczej pozwalają dokładnie kontrolować czas wędzenia oraz poddawać odrębnej kontroli czas dymienia. Cztero-połkowy model (BTDS76CE) ma pojemność 76 litrów. Zbudowany z malowanej stali nierdzewnej , wewnętrzne powierzchnie są ze stali nierdzewnej. Podobnie jak w Bradley Orginal komora jest izolowana. Wędzarnia posiadaj automatyczny system podawania brykietów. Dostarczane są z instrukcją, przepisami i roczną gwarancją. Dodatkowe półki pasują tak samo do nowych modeli jak i starszych. Zimne wędzenie w cyfrowych modelach Zimne wędzenie jest jak najbardziej możliwe tak samo jak w innych modelach. Oferujemy konkretne porady jak osiągnąć niskie temperatury wymagane do wędzenia na zimno w zakładce przepisy. Jeśli chodzi o cyfrowy generator dymu, nawet przy zimnym wędzeniu, czujnik temperatury musi pozostać podłączony pomiędzy komorą i generatorem. W Polsce, oferujemy jako wyposażenie dodatkowe – adapter zimnego wędzenia. Daje on możliwość podłączenia generatora do oddzielnej komory przez co grzałka wytwarzająca dym nie ma wpływu na temperaturę w komorze. Jest to urządzenie całkowicie nie wymagające obsługi. Wędzarnia sama dozuje sobie ilość podawanego brykietu. W wędzarni znajduje się 28 sztuk krążków co starcza nam na kilka godzin wędzenia (nawet do 9h). Wędzarnia zmieści ok. 12 kg mięsa bądź ryb. Brykiety do wędzarni Bradley Smoker produkowane są w Kandzie, w ich skład wchodzi specjalnie wyselekcjonowane drzewo, które w procesie wydziela czterokrotnie czystszy dym niż zwykłe drzewo. Brykiet do Bradleya Sekretem wędzarni Bradleya są brykiety -Bradley Bisquettes . Aby wyprodukować brykiety, zrębki drewna liściastego są ze sobą sprasowane w kontrolowanej wartości ciśnienia i gęstości. Aromat dymu zależy od odmiany drzewa z którego pochodzą zrębki. – Olcha i klon dają bogaty i wyraźny smak powszechnie stosowane z szynek, boczków i owoców morza.- Wyraźny aromat Mesquite i Hickory są powszechnie stosowane do mięsa wołowego i produktów z dziczyzny.- Jabłoń i wiśnia nadają słodszy, łagodniejszy smak dymu, powszechnie używanedo drobiu i dziczyzny. Wędzarnia Bradley spala każdy brykiet co 20 minut produkując czysty dym z pięknym aromatem. Po spaleniu podajnik podaje następny brykiet a spalony usuwany jest do miski z wodą. Cykl się powtarza , aż do rozładowania podajnika.Wędząc w tradycyjnych wędzarniach aromat wytwarza się w pierwszych minutach wędzenia , później osiąga wysoką temperaturę i zaczynają się wytwarzać gazy powstałe przy spalaniu kwasów i żywic co zakłóca smak i zdrowotność produktów. W przypadku brykietów Bradleya jest to wyeliminowane. Dym wytworzony ze spalania brykietów jest 4 razy czystszy od dymu powstałego z świeżego drewna. SPECYFIKACJA: – waga: 19.3 kg- konstrukcja: malowana proszkiem epoksydowym, wnętrze ze stali nierdzewnej- kolor: srebrny- moc: 500W podczas wędzenia, 125W podczas spalania wkładów bisquettes- zasilanie: 230-240V / 50Hz/ 2,5A- 4 regulowane półki na mięso- termometr wewnętrzny- temperatura maksymalna: 200 oC- sterowanie cyfrowe: czas, dym, temperatura- wymiary (wys./szer./dł.) w cm: 80 / 43 / 36- w zestawie instrukcja obsługi po polsku Wkłady do wędzenia bisquettes są do kupienia oddzielnie. Mamy 9 różnych wkładów drzewnych: olcha, jabłoń, hikora, wiśnia, klon, dąb, jadłoszyn, orzesznik pekan oraz mieszanka specjalna. Wkłady ze sprasowanego drewna z różnego rodzaju drzew.

Bradley

leki na prostatę forum, szampon piwny barwa, 80, bobo test kiedy najwcześniej, szablon gwiazdy, herbata z liści brzozy, pończochy samonośne z koronką

yyyyy